“De nit, elles ballen” , documental de setembre

El Caire. De nit. Un clan familiar femení de classe obrera en el que l’art de ballar s’ha transmès de generació en generació des de temps immemorials és el protagonista del documental del mes de setembre De nit, elles ballen, millor pel·lícula a la passada edició del DocsBarcelona i Premi Especial del Jurat del canadenc Hot Docs.
4 dones passionals que discuteixen teatralment en un apartament minúscul mentre es mouen segures, valentes i soles  enmig de la nit del Caire, masculina, fosca i molt sovint perillosa. .
Rodada íntegrament a la capital egípcia, De nit, elles ballen és una mirada lírica però despullada de sentimentalismes a un món aparentment ple de màgia i fascinació. Un retrat en el que la bellesa més pura i dolorosa venç la realitat més crua, i contrasta amb la violència de les escenes domèstiques captades. Un cant a la força del desig de viure. Un testimoni únic del que hi ha darrera de les nits del Caire, plenes de llum, colors estridents i erotisme de sèrie B.
Les discussions obertes i descarnades, filmades a pocs centímetres dels personatges, revelen una franquesa poc usual entre les dones àrabs, una franquesa que l’espectador viu al principi del film amb incomoditat i sorpresa i, al final, amb complicitat i tendresa.
Cap de les ballarines és especialment brillant o superdotada, la clara intenció de la pel·lícula és espiar amb total transparència un clan familiar típic a Egipte però desconegut per nosaltres, dedicat a l’ofici que dóna a les nits del Caire un aire únic i especial.
Aquest documental s’estrenarà el dia 6 de setembre als Cinemes Méliès de Barcelona, a les 20:30.
A partir d’aquest dia, com sempre podeu consultar el web d’El Documental del Mes per veure més sales i horaris:http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html.

78 Sales
90288 Espectadors