DocsBarcelona inaugura la seva XIV edició

Ahir es va celebrar la roda de premsa per presentar el Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona.

El director del festival, Joan Gonzàlez, va manifestar que, DocsBarcelona basa la seva proposta en la preocupació de “trobar els espectadors per cada tipus de documental”, i en la diversitat per tal de “dessacralitzar” el gènere del documental i apropar-lo a l’espectador. Durant la roda de premsa, Joan Gonzàlez també va destacar que en aquesta nova edició DocsBarcelona esdevé competitiu i que afegeix al seu cartell dues noves seccions, DocsAffairs que “aposta per la mescla entre el periodisme d’investigació i el documental”, i Finisterrae, que pretén mostrar creacions que “busquen els límits fins i tot entre el documental i la ficció”. El director de DocsBarcelona va ressaltar la importància del convidat especial d’enguany, Peter Greenaway, que no només és el programador de la secció Dernier Repas, sinó que durà a terme una classe magistral que, de ben segur, buscarà la provocació.

A la roda de premsa també van assistir, el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera, que va destacar que DocsBarcelona és “un element estratègic pel sector audiovisual i per l’ICIC”, per quant aposta per la creació i per la indústriael director de Media Antena Catalunya, Àlex Navarro, que va esmentar les tres paraules que, des del seu punt de vista, defineixen millor “els 14 anys de recorregut del Festival, xarxa, èxit i europeïtat i el Cap de Relacions Internacionals de Televisió de Catalunya, Víctor Carrera,  que va remarcar la importància de “buscar fórmules a través de les quals TV3 pugui sumar, involucrar-se i integrar”.

El director del film inaugural, Patricio Henríquez, en parlar de You don’t like the truth. 4 days inside Gauntánamo, un film que mostra les imatges reals, fins ara sota secret de sumari, d’un interrogatori a un jove pres de 16 anys a Guantánamo, acusat de crims de guerra a l’Afganistan, va explicar que, tot i que les imatges de la pel·lícula són de “molt mala qualitat” es converteixen en documents “reveladors d’aquells segments de la realitat que són invisibles i que  resulten molt difícils de treure a la llum. Imatges que representen el diàleg de la incomunicació.”

Avui 2 de febrer a la Sala 1 dels Cinemes Girona s’inaugurarà DocsBarcelona de la mà del periodista i presentador Albert Om. La projecció de  You don’t like the truth. 4 days inside Gauntánamo  estrenarà el Festival on, fins el proper diumenge 6 de febrer, es podran veure un total de 42 documentals que, per primera vegada en la història del DocsBarcelona, entraran en competició.

78 Sales
90288 Espectadors