DocsBarcelona rep més espectadors

En el DocsBarcelona més de 15.000 persones han vist documentals. Algunes, prop de 10.000, de manera virtual, visionant i votant els 30 curtmetratges seleccionats pel concurs ShortDocs DocsBarcelona Spanair;  altres, més de 5.000 anant a les sales o assistint a les màster class.

5.032 espectadors en sala, xifra que suposa un increment del 6% respecte de l’edició passada, i més de 87 espectadors per sessió. De les 11 seccions del Festival, les més exitoses han estat Dernier Repas, programada i conduïda per Peter Greenaway, i la seva Master Class, amb prop de 1.200 espectadors, en total. I les pel•lícules d’origen llatinoamericà que conformaven la secció D’Amèrica més la cloenda del festival que han congregat més de 763 espectadors.

Destacar l’èxit un any més de la secció per adolescents, Kids&Teens amb més de 600 espectadors on nens i nenes  de diferents escoles i instituts de Barcelona i rodalies han entrat en contacte amb el documental i els seus creadors.

El Director del Festival, Joan González destaca 3 moments claus de la XIV edició de DocsBarcelona: la projecció del primer documental fet íntegrament en 3D a Espanya, Toro y Torero de Carles Porta; la visita de Peter Greenaway, programador de la secció Dernier Repas i “les mans aixecades dels nens i nenes a les sessions infantils”. Tres moments molt diferents que parlen de la diversitat de DocsBarcelona.

Pel que fa al vessant professional de DocsBarcelona 2011, val a destacar la visita al mercat de finançament de projectes (Pitching Forum) de 288 professionals de 34 països diferents; el Latin Forum, on sis projectes llatinoamericans s’ han presentat davant d’un panell internacional de finançadors de 6 països, així com la favorable acollida de la iniciativa Looking for Distribution.

DocsBarcelona continua el seu creixement amb presència a les sales, irrupció amb èxit a Internet, i consolidació com un espai de referència per a la indústria documental internacional.

78 Sales
90288 Espectadors