El Festival Memorimage segueix creixent

 

El Premi Ciutat de Reus a la millor pel•lícula va ser atorgat a “Un poema a l’exili” de la directora Alba Gómez Escudero, el seu productor i documentalista Oriol Garcia va recollir el Premi emocionat i el va dedicar a tots aquells que han participat en el projecte.
El Premi Cinema•Rescat, el va rebure la documentalista Sílvia Sánchez, pel millor treball de documentació i recerca, en el film “La gran aventura de la Canadenca”. Raül Contel, Joan Manuel Martínez Morro i Encarnació Soler, de l’Asssociació Cinema•Rescat, han remarcat que el treball de la Sílvia Sánchez ens fa entendre, amb la seva narració i exhaustiva documentació, la tasca feta pels pioners que feren possible l’arribada de l’electricitat a Catalunya i propiciaren un canvi tant a la feina com a la vida de les persones.
El Premi MemoriReus-Rabassa va ser per “Pere Anguera. Tres segles, una veu”. dels directors Natàlia Borbonès, David Fernàndez, Víctor Rubio i Vicent Torrent.
El Premi MemoriJove, novetat d’enguany, va anar a parar a la pel•lícula “Aigua, infern, cel”. El públic adolescent que ha assistit al festival ha triat aquest film com el millor de la secció MemoriJove. La pel•lícula narra l’esforç i la transformació d’un grup d’esportistes d’elit que van passar de ser un equip sense gaires èxits internacionals a convertir-se en campions olímpics.
La principal novetat de l’edició d’aquest any ha estat que els premis han estat atorgats pel públic assistent. Aquest fet, que inicialment va sobtar a molta gent, ha resultat molt clarificador i ha fet que el Memorimage 2012 sigui el més participatiu fins ara. 
A la cloenda, presentada per Anna Marquès, la Directora Artística del Festival, es va poder veure el documental “Generació Pegaso”, i es va comptar amb la presència de la directora i d’alguns dels protagonistes del film.
Anna Marquès, va voler destacar, en declaracions prèvies a la cloenda, que enguany s’ha fet una edició molt especial, i que aquest any s’ha superat la mitjana d’assistència per sessió respecte l’any passat arribant a una mitjana de 98 persones per sessió. Pel que fa a la programació ha valorat que “constatem una realitat: cada projecció té el seu públic; el festival Memorimage fa possible que cadascú trobi la seva pel•lícula”. Anna Marquès explica que “hem aplicat la creativitat en tots els àmbits del festival, i hem fet nostra la dita popular “a grans mals, grans remeis”.
Durant la cloenda s’ha presentat el projecte “Els espectadors: dins / fora”, subvencionat per la Unió Europea i que forma part del programa Grundtvig. L’objectiu d’aquest projecte és promocionar l’ús de les imatges d’arxiu en l’educació no formal i l’intercanvi d’aquestes a nivell europeu. Per aquest motiu s’han realitzat al CIMIR reunions de treball, conferències i un taller de vídeocartes, amb els socis europeus participants al projecte, durant els dies del festival.
Altres aspectes a destacar de l’edició d’aquest Memorimage són:
El Memorimage ha crescut un 15% d’espectadors respecte l’any anterior, pel que fa a la mitjana per sessió, arribant a 98 espectadors per sessió.
La introducció del Premi MemoriJove, atorgat pel públic adolescent assistent al festival.
Un alt nombre de produccions catalanes: 10 de les pel•lícules projectades, sobre un total de 18.
La consolidació del Memorimage com un festival dirigit a tot tipus de públic. A banda de la Secció Oficial, es consoliden les altres seccions:
MemoriReus, amb pel•lícules de producció i/o temàtica de la zona.
MemoriJove, a la qual han assistit 641 alumnes adolescents.
Com es va fer…, sessions adreçades a tot tipus de públics, en què es projecten fragments d’una pel•lícula i es realitza una ponència a càrrec dels creadors i protagonistes de l’obra i un debat amb el públic.
Trobades estudiants- directors, on els estudiants de la URV han tingut la oportunitat de parlar directament amb els professionals presents i protagonistes del festival en unes trobades exclusives.

LA SETENA EDICIÓ DEL FESTIVAL DE CINEMA MEMORIMAGE VA ENTREGAR EL DISSABTE DIA 10 AL VESPRE ELS SEUS PREMIS AL TEATRE BARTRINA DE REUS. EL PÚBLIC ASSISTENT VA ACOMIADAR EL FESTIVAL AMB FORTS APLAUDIMENTS. AQUEST ANY MEMORIMAGE HA ARRIBAT A 1.869 ESPECTADORS. ¡MOLTES GRÀCIES A TOTS PER FER-LO POSSIBLE! 

El Premi Ciutat de Reus a la millor pel•lícula va ser atorgat a “Un poema a l’exili” de la directora Alba Gómez Escudero, el seu productor i documentalista Oriol Garcia va recollir el Premi emocionat i el va dedicar a tots aquells que han participat en el projecte.

El Premi Cinema•Rescat, el va rebure la documentalista Sílvia Sánchez, pel millor treball de documentació i recerca, en el film “La gran aventura de la Canadenca”. Raül Contel, Joan Manuel Martínez Morro i Encarnació Soler, de l’Asssociació Cinema•Rescat, han remarcat que el treball de la Sílvia Sánchez ens fa entendre, amb la seva narració i exhaustiva documentació, la tasca feta pels pioners que feren possible l’arribada de l’electricitat a Catalunya i propiciaren un canvi tant a la feina com a la vida de les persones.

El Premi MemoriReus-Rabassa va ser per “Pere Anguera. Tres segles, una veu”. dels directors Natàlia Borbonès, David Fernàndez, Víctor Rubio i Vicent Torrent.

El Premi MemoriJove, novetat d’enguany, va anar a parar a la pel•lícula “Aigua, infern, cel”. El públic adolescent que ha assistit al festival ha triat aquest film com el millor de la secció MemoriJove. La pel•lícula narra l’esforç i la transformació d’un grup d’esportistes d’elit que van passar de ser un equip sense gaires èxits internacionals a convertir-se en campions olímpics.

La principal novetat de l’edició d’aquest any ha estat que els premis han estat atorgats pel públic assistent. Aquest fet, que inicialment va sobtar a molta gent, ha resultat molt clarificador i ha fet que el Memorimage 2012 sigui el més participatiu fins ara. A la cloenda, presentada per Anna Marquès, la Directora Artística del Festival, es va poder veure el documental “Generació Pegaso”, i es va comptar amb la presència de la directora i d’alguns dels protagonistes del film.

Anna Marquès, va voler destacar, en declaracions prèvies a la cloenda, que enguany s’ha fet una edició molt especial, i que aquest any s’ha superat la mitjana d’assistència per sessió respecte l’any passat arribant a una mitjana de 98 persones per sessió. Pel que fa a la programació ha valorat que “constatem una realitat: cada projecció té el seu públic; el festival Memorimage fa possible que cadascú trobi la seva pel•lícula”. Anna Marquès explica que “hem aplicat la creativitat en tots els àmbits del festival, i hem fet nostra la dita popular “a grans mals, grans remeis”.

Durant la cloenda s’ha presentat el projecte “Els espectadors: dins / fora”, subvencionat per la Unió Europea i que forma part del programa Grundtvig. L’objectiu d’aquest projecte és promocionar l’ús de les imatges d’arxiu en l’educació no formal i l’intercanvi d’aquestes a nivell europeu. Per aquest motiu s’han realitzat al CIMIR reunions de treball, conferències i un taller de vídeocartes, amb els socis europeus participants al projecte, durant els dies del festival.

Altres aspectes a destacar de l’edició d’aquest Memorimage són:
El Memorimage ha crescut un 15% d’espectadors respecte l’any anterior, pel que fa a la mitjana per sessió, arribant a 98 espectadors per sessió.
La introducció del Premi MemoriJove, atorgat pel públic adolescent assistent al festival.
Un alt nombre de produccions catalanes: 10 de les pel•lícules projectades, sobre un total de 18.

La consolidació del Memorimage com un festival dirigit a tot tipus de públic. A banda de la Secció Oficial, es consoliden les altres seccions:
MemoriReus, amb pel•lícules de producció i/o temàtica de la zona.
MemoriJove, a la qual han assistit 641 alumnes adolescents.
Com es va fer…, sessions adreçades a tot tipus de públics, en què es projecten fragments d’una pel•lícula i es realitza una ponència a càrrec dels creadors i protagonistes de l’obra i un debat amb el públic.
Trobades estudiants- directors, on els estudiants de la URV han tingut la oportunitat de parlar directament amb els professionals presents i protagonistes del festival en unes trobades exclusives.

78 Sales
90288 Espectadors