Gueto. La pel·lícula perduda del nazisme

El dijous 6 d’octubre s’estrena Gueto, La pel·lícula perduda del nazisme, El Documental del Mes de d’octubre. Després de la Segona Guerra Mundial, una misteriosa pel·lícula d’uns seixanta minuts etiquetada amb la paraula Ghetto apareix en un arxiu de l’Alemanya de l’Est. Filmada pels nazis a Varsòvia el maig de 1942, la cinta va ser utilitzada ràpidament per molts historiadors com a veritable testimoni de la vida als guetos jueus. Més de quaranta anys després, es descobreix una altra cinta que inclou preses repetides de la primera pel·lícula i en què apareix un operador de càmera preparant la posada en escena de cada acció. La directora del documental, Yael Hersonski recupera aquest material i demostra l’engany cinematogràfic amagat darrere unes imatges enregistrades amb una sola finalitat: la propaganda nazi.
El Documental del Mes va néixer el 2004 amb la finalitat http://comprar-ed.com d’apropar aquest gènere cinematogràfic a tot tipus de públic. Des d’aleshores, Parallel 40 estrena cada mes un documental a sales comercials, auditoris i centres culturals de l’Estat espanyol i de Xile, l’Argentina i l’Uruguai. La xarxa d’El Documental del Mes compta ja amb 50 sales, repartides entre Catalunya, les Illes Balears, Madrid, Astúries, la Comunitat Valenciana, Biscaia, Castella i Lleó i Llatinoamèrica.
A Barcelona, Gueto, La pel·lícula perduda del nazisme es projectarà dijous 6 a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona i als Cinemes Alexandra. El dia 18 de setembre a les 19h es projectarà a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles. A la resta de sales i municipis de la xarxa, es podrà veure al llarg de tot el mes. Consulta sales i horaris: http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

78 Sales
90288 Espectadors