La revolució dels Saris Roses

El dijous 8 de setembre s’estrena La revolució dels Saris Roses, El Documental del Mes de setembre. El documental, dirigit per Kim Longinotto, ens transporta fins a la regió índia d’Uttar Pradesh. Amb un estil directe i honest, Longinotto s’acosta la lluita de Sampat Pal, la líder de la Banda dels Saris Roses, un grup de dones que, vestides de rosa, utilitzen l’acció i la paraula per denunciar i evitar els matrimonis forçats i l’assetjament que pateixen moltes joves de la casta més baixa de l’Índia, la dels intocables. Un retrat únic de l’activisme polític més espontani.

El Documental del Mes va néixer el 2004 amb la finalitat d’apropar aquest gènere cinematogràfic a tot tipus de públic. Des d’aleshores, Parallel 40 estrena cada mes un documental a sales comercials, auditoris i centres culturals de l’Estat espanyol i de Xile, l’Argentina i l’Uruguai. La xarxa d’El Documental del Mes compta ja amb 50 sales, repartides entre Catalunya, les Illes Balears, Madrid, Astúries, la Comunitat Valenciana, Biscaia, Castella i Lleó i Llatinoamèrica.

A Barcelona, La revolució dels Saris Roses es projectarà dijous 8 a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona i als Cinemes Alexandra. El dia 20 de setembre a les 19h es projectarà a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles. A la resta de sales i municipis de la xarxa, es podrà veure al llarg de tot el mes. Consulta sales i horaris: http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

78 Sales
90288 Espectadors