¡Vivan las antipodas! El món vist per Victor Kossakovsky

El Documental del Mes porta a les pantalles de l’estat el darrer treball de Victor Kossakovsky, una revolucionària visió del món que va obrir el Festival de Cinema de Venècia i va esgotar totes les entrades del DocsBarcelona 2012.
“Crec que cada peça d’art conté sempre elements irrepetibles i únics. Per tant, a cada pel·lícula intento rodar algunes escenes que ni tan sols els professionals sàpiguen com he fet. Puc triar 7 plànols irrepetibles dels meus films. Alguns d’ells són molt especials perquè van ser rodats en moment absolutament imprevisibles de la vida. Altres són especials a nivell tècnic, pels quals he inventat eines especifiques per fer-los possibles. Però el millor és quan un moment irrepetible de la vida ve de la mà d’una manera irrepetible de filmar-lo.” V. Kossakovsky. 
Amb aquesta frase Victor Kossakovsky resumeix la seva manera d’entendre el documental. Un creador únic, innovador i arriscat al qual diversos centres d’art contemporani com el MoMA de Nova York i el Centre d’Art Pompidou de Paris li han dedicat àmplies retrospectives. Sense anar més lluny, enguany ha sigut la personalitat triada pel Festival Internacional de Documental d’Amsterdam per fer una selecció dels seus 10 films de referència amb motiu del 25è aniversari del certament més important del món en l’àmbit del documental.
¡Vivan las antípodas! proposa a l’espectador un viatge insòlit a través del planeta. Kossakovsky aprofundeix visualment en el concepte “antípoda”com a element que ocupa en la Terra un punt diametralment oposat respecte a un altre. Kossakovsky tria quatre punts del planeta —Entre Ríos (a l’Argentina), el llac de Baikal (a Rússia), l’illa de Hawaii (a EUA) i Miraflores (a Espanya, Navarra) i busca la seva antípoda geogràfica exacta. En aquest viatge sense precedents, Kossakovsky captura imatges que capgiren literalment la nostra visió del món i revela connexions gairebé mítiques entre cada parella d’antípodes, construint a cada pla, un fascinant calidoscopi del planeta en el que vivim.  
El dia 8 de novembre hi haurà un passi especial amb la presència del mateix Victor Kossakovsky, a les 20:30h als Cinemes Méliès, amb un col·loqui posterior a la projecció.
A partir d’aquest dia, com sempre podeu consultar el web d’El Documental del Mes per veure més sales i horaris arreu de Catalunya.
http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html.

78 Sales
90288 Espectadors