COR SUEC, SANG FINESA

A PARTIR DEL PROPER 1 D’AGOST I FINS EL MES D’OCTUBRE A SALES DE TOT L’ESTAT

Un pare i un fill recorren Suècia en cotxe per endinsar-se en un viatge musical per la memòria emocional i la història de la immigració finlandesa a Suècia.

Kai Latvaletho, un músic retirat de quaranta anys, emprèn un viatge en cotxe amb el seu pare. Junts condueixen des d’Oulu, al nord de Finlàndia, fins a Gotteborg, al sud de Suècia, per revisitar els llocs on van viure els anys 70 – des de l’infantesa de Kai fins a l’adolescència.  L’objectiu: entendre perquè en Kai, finlandès d’origen criat a Suècia, no se sent ni finlandès a Finlàndia, ni suec a Suècia.

El viatge familiar d’un pare i un fill es converteix en un recorregut musical per la història dels més de 600.000 finlandesos que els anys 60 i 70 van emigrar a Suècia buscant la feina que no trobaven al seu país i dels 200.000 que van tornar a la seva terra de naixement els anys 80.  Enmig de confessions personals i moments de tendresa, Cor suec, sang finesa revela les dificultats d’adaptació d’aquesta comunitat, estigmatitzada per l’alcoholisme, el crim i la vergonya de ser considerats ciutadans de segona i tercera classe.

El fil narratiu del documental combina imatges del viatge dels dos homes amb actuacions musicals de cançons escrites els 70 per la primera generació d’immigrants finlandesos a Suècia, i interpretades per músics suecs-finlandesos, segona generació dels homes i dones que es van veure obligats a provar sort en un altre país.

Gràcies a Cor suec, sang finesa, Mika Ronkainen ha estat anomenat com un dels 10 directors europeus a tenir en compte aquest 2013 per la prestigiosa revista Variety, l’únic en el gèner documental.

Per a informació i detalls sobre altres ciutats i espais d’exhibició, consultar a continuació i a la pàgina web: www.eldocumentaldelmes.com.

78 Sales
90288 Espectadors