Els millors de Memorimage 2010

El passat 13 de novembre, al Teatre Bartrina, el públic de Memorimage va acomiadar el seu festival amb forts aplaudiments i amb ganes de conèixer ja la programació de la propera edició.

La pel·lícula del director Eyal Sivan, Jaffa.the Orange’s Clockwork, va rebre el “Premi Ciutat de Reus” a la millor pel·lícula, dotat amb 2.500€ i una estatueta. Jaffa.the Orange’s Clockwork, narra la història del famós cítric cultivat a Palestina conegut mundialment com “la taronja de Jaffa”.


El “Premi Memorial Democràtic”
, dotat amb 2.500€ i una estatueta, va ser per a La Isla- Archivos de una tragedia, d’Uli Stelzner. El Premi Memorial Democràtic és un reconeixement a la millor pel·lícula en abordar la temàtica de la recuperació històrica i la lluita pels valors democràtics i els drets humans.

El “Premi Memorimage”, dotat amb 1.000€ i una estatueta, que reconeix la millor producció, el va obtenir Hugo Pratt in Africa, produïda per Stefano Knuchel.

El “Premi Cinema-Rescat”, dotat amb 700€ i una estatueta, a la millor tasca de recerca i documentació, va ser per Marta Figueras a la pel.lícula Barcelona, abans que el temps ho esborri, de la directora Mireia Ros.

El públic assistent al Memorimage va atorgar el “Premi del Públic” a La Noche que no acaba de Isaki Lacuesta.

Finalment, el “Premi MemoriReus”, també atorgat pel públic, va recaure a Wyskin’s 360º El documental de David Fernández.

L’edició de 2010 de Memorimage ha estat seguida per més d’un miler d’assistents, amb una molt bona acollida de les diverses seccions i activitats paral·leles com “Com es va fer…” amb més de 180 participants, Memorijove amb 223 inscrits, la Jornada Professional amb 40 inscrits, MemoriReus amb 140 inscrits o les “Trobades amb el directors”, tancades pels estudiants i que contaven com a crèdit de lliure elecció a la Universitat Rovira i Virgili.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I US ESPEREM A MEMORIMAGE 2011!!!

78 Sales
90288 Espectadors