NO SÓC UNA ESTRELLA DEL ROCK

ESTRENA EL PROPER DIJOUS 11 D’ABRIL
El Documental del Mes presenta la història de la prodigiosa i jove pianista canadenca Marika Bournaki, des que tenia 12 anys fins ara, que ha superat els 20. Una mirada al món de la música clàssica i una reflexió sobre la complexitat d’iniciar una carrera professional des de la infantesa. 
Qualificada com una nena prodigi, Marika Bournaki és llançada a un món ple de concerts i competicions i a ser el focus d’atenció dels mitjans de comunicació a una edat molt jove.
Dins d’aquest context el documental ens mostra per primera vegada a Marika amb dotze anys sortint de Mont-real a les cinc del matí per agafar el seu vol setmanal a la ciutat de Nova York per estudiar al prestigiós programa Juilliard Pre-College Program per a nens amb un talent especial per a la música.
A partir d’aquí, el documental, fet al llarg de més de 8 anys, ens mostra un procés de creixement personal i professional que aviat desemboca en situacions de tensió provocades per la pressió acadèmica i familiar. Filmat en estil cinéma vérité en hotels, aeroports i auditoris d’arreu del món, el documental no només ens mostra la vessant pública de la jove pianista canadenca a través dels seus concerts i aparicions en esdeveniments culturals, sinó que també entra en escenes íntimes i personals de l’entorn familiar i sentimental. Per fer-ho, la directora se serveix de material enregistrat expressament per al film, així com de vídeos familiars i material d’arxiu de les primeres interpretacions de Marika des dels 5 anys.
La pressió familiar que exerceixen els seus pares, artistes que van veure frustrades les seves aspiracions de ben joves, ens revela la complexitat de les relacions familiars quan hi ha una sobrecàrrega d’aspiracions i s’inicia una carrera professional des de la infància. El pare de Marika, que té una presència important en el desenvolupament de la història, és un exalumne violinista de la Juilliard Schoolque ara treballa en el món de les finances. Ha passat anys dedicant-se a la carrera de la seva filla.
En un entorn fonamentalment adult, Marika passa de nena a dona i d’alumna a geni. I ho fa en públic, molt sovint sola, i sota pressió, amb tot el desgast i el desencant que això comporta.
El documental proposa una mirada al món de la música clàssica on descobrim com el talent, el sacrifici, la passió i la sort es combinen per a què Marika es converteixi en una concertista brillant. En aquest procés tindrà l’oportunitat de tocar al famós piano Steinway de Glenn Gould; participarà en el prestigiós Festival Internacional de música de Verbier, a Suïssa; interpretarà a Rachmanioff al costat de Ji-Young i el Ballet Nacional australià a Seul, Corea; fins a tocar amb l’orquestra simfònica de Sant Petersburg a Rússia.
Un examen únic sobre el fenomen dels nens prodigi i la dualitat passió/negoci i un anàlisi personal del procés de recerca de la pròpia identitat, intens i en ocasions dolorós, que porta a la protagonista a qüestionar-se una relació, la seva amb la música, que tot el seu voltant condiciona i dóna per segura.
 
Bobbi Jo Hart  és una guardonada directora, productora, fotògrafa, escriptora i investigadora canadenca. Va dirigir el seu primer documental el 1997, Calling to Care, sobre infermeres al Pakistan.
Un dels seus films més destacats és She Got Game: Behind the Scenes of the Women’s Tennis Tour (2003), sobre tennis femení, seleccionat al Festival Internacional de Documentals d’Amsterdam (IDFA).
Els seus films adapten l’estil cinéma vérité que li permet acostar-se a la realitat que retrata d’una manera més directa i expressiva.
DIJOUS 11 D’ABRIL, 20.15H. CINEMES MÉLIÈS. 
ESTRENA A BARCELONA I PASSI ESPECIAL AMB LA PRESENTACIÓ I ACTUACIÓ DE JOAN CHAMORRO I ALGUNS MEMBRES DE LA SANT ANDREU JAZZ BAND.

78 Sales
90288 Espectadors