Jordi Borràs i Carles Viñas presenten l’estrena de “Les noies d’Alba Daurada”

Jordi Borràs i Carles Viñas, protagonistes del debat sobre l’extrema dreta en motiu de l’estrena DocsBarcelona del Mes d’abril.

El proper dijous 5 d’abril DocsBarcelona del Mes estrena Les noies d’Alba Daurada, la sorprenent pel·lícula del documentalista noruec Håvard Bustnes que aconsegueix un accés únic i sense precedents dins del partit ultranacionalista grec Alba Daurada. Més informació aquí.

Després de la projecció tindrà lloc un col·loqui amb Jordi Borràs, fotoperiodista especialitzat en l’extrema dreta a Catalunya, i Carles Viñas, historiador, cantant i expert en el moviment ultra.

El debat té lloc en un moment de preocupació creixent arreu d’Europa per l’auge de l’extrema dreta, on fins i tot en alguns països com Hungria o Àustria, ha arribat al poder. El Front Nacional francès, l’UKIP o el partit liderat per l’holandès Geert Wilders son altres exemples de l’ascens de partits amb ideari xenòfob i ultranacionalista.
Es farà ènfasi també en el cas d’Espanya i el paper que ha tingut l’extrem a dreta a Catalunya.

Jordi Borràs és un reconegut il·lustrador i fotoperiodista membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Treballa com a reporter gràfic freelance en diferents mitjans com El Món, Crític, Nació Digital, Vice News o Gaztezulo. En el camp de la fotografia i el periodisme destaca la publicació de tres llibres: “Warcelona, una història de violència” (Pol·len Edicions, 2013), “Plus ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya” (Pol·len Edicions, 2015) i “Desmuntant Societat Civil Catalana” (Saldonar, 2015).

Carles Viñas, doctorat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, ha publicat diversos llibres i artícles sobre moviment ultra al món del futbol, com ara “Sankt Pauli. Un altre futbol és possible” (2017), “El mundo ultra. Los radicales del fútbol español” (2005) i “Skinheads a Catalunya” (2004) entra d’altres. És conegut també per ser el cantant del grup de punk-Oi! català Opció K-95.

 

L’estrena tindrà lloc a l’Aribau Club de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 565) el dijous 5 d’abril a les 19:30h

Aconsegueix les teves entrades anticipades a través d’aquest enllaç.

 

 

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep totes les novetats de les estrenes documentals!

78 Sales
90288 Espectadors