Estrena de “Petitet” a l’Aribau Club, amb el director Carles Bosch

El DocsBarcelona del Mes de juny arriba a ritme de rumba amb el documental Petitet, de Carles Bosch.

El proper divendres 8 de juny DocsBarcelona del Mes dóna el tret de sortida de la pel·lícula Petitet, el documental que va inaugurar la 21a edició del Festival DocsBarcelona i que es va endur el Premi del Públic. L’estrena serà a l’Aribau Club a les 20:00h i comptarà amb la presència del seu director, Carles Bosch, amb qui hi haurà un col·loqui posterior.
Petitet també s’estrenarà a Barcelona de forma simultània i conjunta als Cinemes Girona, on es comptarà amb la presència del mateix Petitet, i al Balmes Multicines VO.

Petitet és la història de Joan Ximénez Valentí, més conegut com a Petitet, un corpulent gitano del barri del Raval de Barcelona que havia acompanyat –tocant els bongos– molts dels grans músics de la rumba. El seu pare va ser palmero del famós ídol de la rumba catalana, Peret, ja mort com tots els grans noms de la seva generació que van popularitzar i internacionalitzar la rumba catalana.

Abans de morir la seva mare, en Petitet li va prometre que algun dia retornaria la rumba catalana a dalt de tot, a un dels escenaris més importants de Catalunya. Per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos genials, però indisciplinats– i aconseguir el miracle que suposa posar-se d’acord amb una orquestra simfònica. Els assaigs certament són un caos: els seus gitanos no han llegit mai una partitura. Tot i les dificultats, en Petitet aprofita tant els dies bons com els dolents, disposat a complir la promesa que va fer a la seva mare.

Petitet i Carles Bosch. Foto: Silvia Poch

Després de la projecció de la pel·lícula hi haurà un col·loqui amb Carles Bosch, reputat director català que ha obtingut reconeixement nacional i internacional amb la nominació als Oscar pel documental Balseros (2003), i ha guanyat els premis Goya i Gaudí pel documental Bicicleta, cullera, poma (2010), on relata la lluita contra l’Alzheimer de l’expresident Pasqual Maragall. Anteriorment, va treballar com a reporter internacional de la guerra i també va ser cofundador del mític programa de Televisió de Catalunya 30 minuts.

 

L’estrena tindrà lloc a l’Aribau Club de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 565) el divendres 8 de juny a les 20:00h
Aconsegueix les teves entrades anticipades a través d’aquest enllaç.

A aprtir del 8 de juny i al llarg de tot el mes, hi hauran moltes més projeccions a Barcelona:

Consulta tota la programació aquí.

 

 

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep totes les novetats de les estrenes documentals!

78 Sales
90288 Espectadors