“Of fathers and sons” nominada als Oscars

Of fathers and sons, de Talal Derki, nominat als Oscar

El dimarts 22 de gener es van saber les nominacions als Oscar 2019 que atorga l’Academia de Cinema de Hollywood. Entre els nominats a Millor Documental hi ha Of fathers and sons, dirigit per Talal Derki i estrenat a 70 sales d’arreu d’Espanya i 14 a Xile el passat 7 de novembre sota la marca de distribució del DocsBarcelona.

Talal Derki ha tingut relació amb el DocsBarcelona des de fa temps. En la passada 21ª edició del festival, Of fathers and sons va ser un dels grans protagonistes i, el mateix director va oferir la Master Class “7 plans 7” a l’Auditori del CCCB, una de les més interessants del últims anys.

L’any 2014 el seu anterior film, Return to Homs, també va estar present al festival i va guanyar el Premi TV3 a Millor Pel·lícula de la 17ª edició del Festival DocsBarcelona.

El director sirià, a qui en un primer moment se li havia denegat el visat per entrar als Estats Units, finalment podrà assistir a la cerimònia de la 91ª edició dels Premis Oscar, l’entrega de premis més esperada, que se celebrarà el pròxim 24 de febrer de 2019.
L’administració nord-americana no ha donat detalls sobre el perquè es va denegar en un primer moment el visat al director. En canvi el productor executiu de la pel·lícula, Dan Cogan, assegura en un comunicat que Talal Derki encara és considerat un ciutadà sirià tot i que actualment resideix com a exiliat a Berlin i l’administració d’Estats Units és reticent a donar visats a ciutadans provinents de països de majoria musulmana.

Per aquell que encara no l’hagin vist, Of fathers and sons es pot veure a filmin: https://www.filmin.es/pelicula/of-fathers-and-sons

Des del DocsBarcelona li desitgem molta sort!

78 Sales
90288 Espectadors