Q&A amb els directors de “Los Reyes”

Els directors de Los Reyes al col·loqui de l’estrena als Cinemes Girona

La darrera estrena documental d’aquest primer semestre del 2019 arriba amb una bonica sorpresa! Bettina Perut i Iván Osnovikoff, directors de la pel·lícula Los Reyes, participaran en el Q&A després de la projecció.

Quan la cineasta Bettina Perut va regalar a l’Iván un monopatí pel seu aniversari, poc es pensaven que acabaria desembocant en una pel·lícula. Tan l’Iván com la Bettina van decidir entrar a l’ecosistema de l’skatepark de Los Reyes i filmar durant 10 mesos a la parella de gossos per finalment poder entendre’ls, comprendre les seves reaccions i investigar-los en detall.

Des dels seus inicis, l’obra documental que estan realitzant el duo xilè que formen Bettina Perut i Iván Osnovikoff ha destacat pel risc i la creativitat dels temes, el tractament de la imatge i els punts de vista. Amb vuit llargmetratges, el seu recorregut poètic està ple de punts de gir i mutacions que han acompanyat les transformacions tecnològiques i culturals de la seva època, desafiant les premisses més estables i conservadores d’allò que s’entén per documental. De la seva filmografia destaquen títols com Chi-chichi Le-le-le Martín Vargas de Chile (2000), Un hombre aparte (2002), Welcome to New York (2006) o Surire (2015). Los Reyes (2018) és el seu últim llargmetratge.

L’estrena se celebrarà el dimecres 5 de juny a les 19:30h als Cinemes Girona. Els directors xilens Bettina Perut i Iván Osnovikoff participaran en un col·loqui per videoconferència després de la projecció, on el públic podrà preguntar i comentar la pel·lícula amb ells (sessió en castellà).

No t’ho pots perdre! Aconsegueix les teves entrades AQUÍ


Bettina Perut & Iván Osnovikoff, directors de Los Reyes

Los Reyes ha guanyat el Premi Especial del Jurat a Millor Llargmetratge Documental al reputat festival d’IDFA (Països Baixos). També ha estat nominada pel Premi Knight Documentary Achievement al Festival de Miami i pel Premi Golden Firebird al Festival de Hong Kong. A més, després d’haver sigut aplaudida a la 22a edició del DocsBarcelona Festival, aquest mes de juny Los Reyes entra a la programació del DocsBarcelona del Mes.

La història de dos gossos petaners que viuen a l’skatepark més antic de Santiago de Xile: Los Reyes. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels en la seva llar. Aquest és el retrat d’un microcosmos vist des del punt de vista caní. Los Reyes es converteix en una proposta audiovisual, arriscada i valenta, de dos directors que entenen el cinema documental com una exploració plàstica i social. La relació entre tots els elements és capaç de crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant.

78 Sales
90288 Espectadors