Col·loqui amb Beryl Magoko

Beryl Magoko, directora i protagonista de Womanhood a l’estrena als Cinemes Girona

El Docsbarcelona del Mes comença el curs amb una  bonica sorpresa! Beryl Magoko, directora i protagonista de la pel·lícula Womanhood, estarà present a l’estrena als Cinemes Girona, el dijous 5 de setembre a les 19:30h. Després de la pel·lícula s’iniciarà un col·loqui, on Magoko parlarà sobre diferents aspectes del documental.

Amb 10 anys, la Beryl Magoko era una nena que creixia en un poble rural de Kènia i pensava que totes les nenes del món havien de ser “circumcidades” a través de la Mutilació Genital Femenina (MGF), com un simple ritual de pas de la infantesa a la vida adulta i, sobretot, d’acceptació dins de la seva comunitat. Ningú la va advertir del patiment físic i emocional que això suposaria en el futur.

Avui dia, la Beryl, directora del documental, sap que la cirurgia reconstructiva és una possibilitat real amb què podria recuperar el que un cop va perdre, però no està segura si l’ajudarà a sentir-se millor.  Tot conversant amb altres dones víctimes, intentarà trobar les respostes que necessita per decidir si se sotmet o no a la cirurgia reconstructiva. Quin és l’abast d’aquest trauma silenciat durant tant de temps? Com afecta les dones que l’han patit? Què hi ha després de l’ablació?

No t’ho pots perdre! Aconsegueix les teves entrades AQUÍ


Beryl Magoko, directora de Womanhood

Womanhood, –“Feminitat”– (títol original In Search… A journey to Womanhood) ha estat reconeguda internacionalment, guardonada amb el Premi a Millor Pel·lícula d’Estudiants a IDFA, el Premi Leipziger Ring al festival Dok Leipzig,  el Premi Nou Talent al DocsBarcelona i el premi Néstor Almendros al festival Human Rights Watch de Nova York.

Una pel·lícula que proveeix a l’espectador d’un espai per empatitzar amb dones víctimes de la Mutilació Genital Femenina de forma subtil, profunda i humana.

Un documental personal i elegant, precís i amb classe, d’elogi merescut – Ola Salwa, Cineuropa

78 Sales
90288 Espectadors