Col·loqui amb la periodista Ana Alba

La periodista i corresponsal a Orient Mitjà, protagonitzarà el col·loqui a l’estrena de “El que la Walaa vol”. 

La propera estrena DocsBarcelona del Mes tindrà lloc als Cinemes Girona el dijous 7 de novembre a les 20:00h. Després de la pel·lícula tindrà lloc el col·loqui des de Jerusalem i via Skype amb Ana Alba, periodista i corresponsal a Orient Mitjà per diferents mitjans de comunicació i membre del Grup Contrast.

Ana Alba Garcia (Barcelona, 1971) és una reputada periodista corresponsal, establerta a Jerusalem i especialitzada en temes relatius a l’Orient Mitjà.
És llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 1995, i des d’aleshores va treballar com a freelance a Iugoslàvia on va cobrir la postguerra a Bòsnia i la guerra de Kosovo pel diari Avui, COM Ràdio i Deutsche Welle.

Des del juny de 2011 treballa com a corresponsal a Jerusalem per el diari El Periódico de Catalunya i  des de fa poc també per a la Cadena SER. Ha fet la cobertura informativa de les guerres de 2012 i 2014 a Gaza, així com altres cobertures a Egipte, Líban i Jordània, col·laborant  amb Russia Today TV i Radio Euskadi.

No t’ho perdis! Aconsegueix les teves entrades AQUÍ

El que la Walaa vol retrata el procés pel qual una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus, vol convertir-se en policia. Les proves per entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policia que hi ha a Cisjordània. Entre mig de tot plegat, haurà de lidiar amb una mare que després de vuit anys torna de la presó, condemnada per haver ajudat un terrorista suïcida, i amb el seu germà petit que pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer.

Una pel·lícula que ens apropa a la vida de la Walaa Khaled des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins al final, s’atreveix a qüestionar allò que està establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten. Amb tot això, podrà finalment complir el somni de convertir-se en policia?

El que la Walaa vol (What Wala Wants, títol original en anglès) és l’última pel·lícula de la documentalista canadenca Christy Garland.

Una càlida mirada a Palestina des d’un angle inesperat – Norman Wilner, NOW Magazine

78 Sales
90288 Espectadors