Q&A amb la fotoperiodista Sandra Balsells a l’estrena de “Chris el suís”

La fotoperiodista Sandra Balsells, premi Ortega y Gasset, a l’estrena de Chris el suís

Sandra Balsells (Barcelona, 1966), fotoperiodista freelance, protagonitzarà el col·loqui posterior a l’estrena de Chris el suís, la pel·lícula dirigida per la cineasta i il·lustradora Anja Kofmel.

Llicenciada en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un Postgrau de Fotoperiodisme del London College of Printing, Sandra Balsells compta amb una llarga trajectòria professional documentant els conflictes dels Balcans.

L’any 1991, coincidint amb el procés de desintegració de l’antiga Iugoslàvia, cobreix l’inici de la guerra a Croàcia com a col·laboradora del diari britànic The Times. Des d’aleshores i fins a finals del 2000, gran part de la seva trajectòria fotogràfica se centra a la zona dels Balcans, on documenta els esdeveniments més significatius de les successives guerres a Croàcia, Bosnia-Herzegovina, Serbia i Kosovo, col·laborant per diversos mitjans de comunicació nacionals i estrangers. A més, ha realitzat nombrosos reportatges a Israel, Mèxic, Romania, Canadà, Cuba, Moçambic, Haití i Sicília.

És autora del llibre Balkan in memoriam (Blume, 2002), un extens recorregut fotogràfic per la dècada més convulsa de l’antiga Iugoslàvia. En l’àmbit televisiu és coautora dels documentals Dying for the Truth (Channel 4, 1994) i Retratos del alma (TVC, 2004). Ha participat en més de cinquanta exposicions individuals i col·lectives, i la seva obra figura en diverses col·leccions públiques i privades.

L’any 2006 va obtenir el Premi Ortega y Gasset a la Millor Labor Informativa pel seu treball sobre la guerra i la postguerra  a l’antiga Iugoslàvia. Des de l’any 1995 compagina la seva feina com a fotoperiodista amb la docència de la fotografia a la Universitat Ramon Llull.

L’estrena de Chris el suís tindrà lloc als Cinemes Girona (c/Girona, 175) el dijous 6 de febrer a les 19:30h.

No t’ho perdis! Aconsegueix les teves entrades AQUÍ

78 Sales
90288 Espectadors