EL CAÇADOR DE DICTADORS

EL CAÇADOR DE DICTADORS

Klaarttje Quirijns

2007 52 min.

VO en francès, anglès i àrab subtitulada en català

, ,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Direcció: Klaartje Quirijns
  • Producció: Pieter van Huystee
  • Fotografia: Melle van Essen
  • Muntatge: Katharina Wartena
  • Apte per a tots els públics

Comparteix

Sinopsi

“Si mates una persona, vas a la presó. Si en mates quaranta, et porten a un manicomi. Però si en mates 40.000, t’exilien amb totes les comoditats i amb un número de compte en un altre país. Això és el que volem canviar aquí,” diu Reed Brody.

Brody es guanya la vida com a advocat, cercant dictadors per a Human Rights Watch. Durant set anys n’ha perseguit especialment un: Hissene Habré, l’antic líder del Txad, acusat de matar milers de conciutadans durant els anys 80. Ara Habré viu a Senegal i Brody intenta que aquest sigui processat o extradit.

El director Klaartje Quirijns té un instint especial per explorar la política internacional a través dels ulls de personatges memorables. La seva anterior pel·lícula, The Brooklyn connection, se centrà en un contravandista d’armes kosovar.

A The dictator hunter seguim Brody al llarg de dos anys de suspens, durant els quals viatja per Àfrica, Europa i Estats Units. Condueix la diplomàcia com un joc d’escacs al qual juga amb el seu fill. Però a la seva feina, les peces d’escacs són polítics, periodistes i jutges que Brody posiciona contra el seu oponent.

The Dictator Hunter mostra què costa a un home trencar el cicle de la impunitat.

Sobre la direcció (Klaarttje Quirijns)

Klaartje Quirijns ha treballat com a realitzadora i productora per a diverses televisions públiques holandeses i ha dirigit documentals reconeguts internacionalment com The Brooklyn connection. Viu a Nova York des de 1999 i fou l’encarregada de retransmetre l’11 de setembre per la televisió nacional dels Països Baixos.

Premis i Festivals

 • Estrena mundial al Festival Internacional de Cinema de Toronto. Canadà, 2007
 • Menció especial del jurat a l’IDFA. Països Baixos, 2007
 • Premi especial del jurat al Festival Internacional de Cinema dels Drets Humans. França, 2008