EL JUEZ Y EL GENERAL

EL JUEZ Y EL GENERAL

Patricio Lanfranco, Elisabeth Farnsworth

2008 87 min.

VO en castellà i anglès, subtitulada en castellà
, ,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Direcció i Producció: Elizabeth Farnsworth i Patricio Lanfranco
  • Edició: Blair Gershkow
  • Música: Barbara Cohen
  • Producció executiva: Richard Pearce
  • So: Boris Herrera, Felipe Rivera i Dave Wendlinger
  • Apte per a tots els públics

Comparteix

Sinopsi

El 1998, quan al jutge xilè Juan Guzmán se li van assignar els primers casos criminals contra l’exdictador Augusto Pinochet, col·legues i familiars de les víctimes no n’esperaven gaire. Guzmán, políticament conservador, havia celebrat el cop d’estat de Pinochet el 1973, que va enderrocar el president Salvador Allende i que provocà la mort i “desaparició” de milers de persones.

Els directors segueixen el rastre del doble procés de descobriment que emprèn aquest jutge –el descobriment del passat històric i el del seu propi passat personal– que l’obligarà a posar en dubte les seves conviccions sobre la innocència del dictador xilè.

Recolzant-se en les declaracions de les víctimes de la dictadura de Pinochet, El Juez y  el General constitueix un testimoni únic de les atrocitats comeses contra els drets humans en un dels episodis més dramàtics del segle XX.

Sobre la direcció (Patricio Lanfranco, Elisabeth Farnsworth)

Elizabeth Farnsworth ha viscut a Xile i al Perú i té un màster en Història d’Amèrica Llatina per la universitat de Stanford. A part de ser directora de documentals ha treballat i treballa actualment com a periodista al programa The NewsHour de la PBS. Entre totes les seves obres destaquen la sèrie sobre la crisi del VIH a Botswana i a Malawi, nominada als premis Emmy, i el multipremiat documental Thanh's War, sobre la guerra del Vietnam.

La tasca com a investigador independent i productor de Patricio Lanfranco ha estat sempre vinculada al seu país d’origen, Xile. Ha elaborat diversos reportatges per a la BBC, entre els quals un en què apareix la primera entrevista en viu amb el president Ricardo Lagos, i ha col·laborat en la producció dels reportatges The NewsHour sobre l’impacte a Xile de la detenció de Pinochet. La seva sèrie sobre Xile, Chronicles of an Imaginary Region, va guanyar el Premi del Consell Nacional de Televisió.

Premis i Festivals

 • Nominat als premis Emmy. Estats Units, 2009.
 • Premi Silver Butterfly al festival Movies that Matter. Països Baixos, 2009.
 • Premi Allende al Festival Viña del Mar. Xile, 2008.
 • Premi Pukañawi al Festival de Cinema de Drets Humans de Bolívia. Bolívia, 2009.