ELISABETH KÜBLER-ROSS, Acompanyar a morir

ELISABETH KÜBLER-ROSS, Acompanyar a morir

Stefan Haupt

2002 98 min.

VO en Anglès i Alemany, subtitulat en català

,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • CoProducció: SF DRS i SRG SSR Idàe Suisse
  • Director: Stefan Haupt
  • Música: Laus Wiese, Peter Landis
  • Producció: Fontana Films
  • No recomenada per a menors de tretze anys

Comparteix

Sinopsi

Elisabeth Kübler-Ross (1926-2004) ha viscut una vida completament inusual. Va néixer amb molt poques possibilitats de sobreviure: tercera germana bessona a la Suïssa dels anys vint. Va estudiar medicina, tot i la negativa de la seva família, i va lluitar per ser reconeguda com a dona metge, primer, dins el seu país i, després, com a psiquiatra als EUA.

L’any 1969, a través del seu treball amb pacients moribunds a Chicago va escriure el seu primer llibre que la va fer mundialment famosa, Sobre la mort i els moribunds. Des de llavors, ha publicat més d’una dotzena de llibres i ha organitzat incomptables tallers i conferències arreu del món. Va ser la primera psiquiatra que va descriure les fases de la mort: pànic, negació, depressió, pacte i acceptació, que es van convertir en un clàssic de la psiquiatria. La seva màxima aspiració, però, la va trobar sempre amb els nens. Elisabeth afirmava que els més petits eren, sens dubte, també els més valents a l’hora d’encarar la mort, els que comprenien millor que aquesta era un alliberament.

Gran part del documental se centra en una entrevista personal a la increïble i infatigable Elisabeth a la seva casa d’Arizona. Com viu els seus últims dies de vida? Com veu la seva vida i la seva carrera? Com encara la seva pròpia mort? A través d’aquestes converses el film retorna a la seva vida i treball a Suïssa i als EUA. Hi apareixen també amics, companys, familiars i, sobretot, les seves germanes bessones.

Pionera en l’estudi de la mort i una de les veus que des del món científic ha defensat amb més vehemència la idea que la consciència sobreviu la fi del cos. Milers de famílies a qui la doctora Kübler-Ross va ajudar a encaixar la mort dels seus éssers estimats tenen un deute pendent amb aquesta dona, diminuta i energètica.

Sobre la direcció (Stefan Haupt)

Del 1985 al 1988 Stefan Haupt es va graduar de l'Acadèmia interí Zuric . Des del 1989 ha estat treballant com a realitzador independent i director  a Zuric. Del 2008 al 2010 va ser president de l'Associació de Stefan Haupt Cineastes Suïssa ( ARF / FDS ) 2007-2012, va estar actiu en els consells d'administració de Swiss Films. Ell és director de la productora Fontana Film GmbH.

Premis i Festivals

 • Swiss Film Prize: Nominat al Millor Documental. Suïssa, 2003
 • DocAviv Documentary Film Festival. Israel, 2003
 • International Dokfilm Fest. Alemanya, 2003
 • Locarno International Film Festival. Suïssa, 2003
 • International Scientific Film Festival. Hungria, 2003
 • Molodist International Film Festival. Ucraïna, 2003