LOS CASTORES
el Documental del mes Juliol 2015

LOS CASTORES

Nicolás Molina, Antonio Luco

2014 66 min.

VO en castellà
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Directors: Nicolás Molina i Antonio Luco
  • Postproducció: David Bravo i Sonamos.cl
  • Música original: Ives Sepúlveda (Holy Drug Couple)
  • Producció executiva: Francisco Hervé
  • Producció: Rocío Romero i Francisca Barraza
  • Guió: Pablo Núñez, Antonio Luco i Nicolás Molina
  • Apte per a tots els públics

Comparteix

Sinopsi

Una  parella jove de biòlegs arriba als hostils paratges de la Terra del Foc, a la Patagònia xilena, per investigar una  plaga devastadora de castors que està destruint l’ecosistema de la zona.

L’any 1946 es van introduir 50 espècies de castors a l’illa més austral de l’Amèrica del Sud amb la intenció d’impulsar el negoci de les pells. 70 anys després, els castors s’han reproduït per tots els racons del paisatge. Devoren els troncs dels arbres, construeixen preses al mig dels rius, maten les plantes que protegeixen els pingüins del vent i converteixen la naturalesa salvatge de l’illa en camps de pastura. Els habitants de la zona senten un odi profund cap als castors i simpatitzen amb la determinació dels biòlegs per posar fi a la plaga.
Però la missió no serà fàcil: els castors són experts del camuflatge, treballen silenciosament durant la nit i desapareixen amb la llum del sol.

Una  parella jove de biòlegs arriba als hostils paratges de la Terra del Foc, a la Patagònia xilena, per investigar una  plaga devastadora de castors que està destruint l’ecosistema de la zona. L’any 1946 es van introduir 50 espècies de castors a l’illa més austral de l’Amèrica del Sud amb la intenció d’impulsar el negoci de les pells. 70 anys després, els castors s’han reproduït per tots els racons del paisatge. Devoren els troncs dels arbres, construeixen preses al mig dels rius, maten les plantes que protegeixen els pingüins del vent i converteixen la naturalesa salvatge de l’illa en camps de pastura. Els habitants de la zona senten un odi profund cap als castors i simpatitzen amb la determinació dels biòlegs per posar fi a la plaga. Però la missió no serà fàcil: els castors són experts del camuflatge, treballen silenciosament durant la nit i desapareixen amb la llum del sol.

Sobre la direcció (Nicolás Molina, Antonio Luco)

Nicolás Molina (1985) i Antonio Luco (1986) es van graduar en Direcció Audiovisual per la Universitat Catòlica de Xile l’any 2009. Els seus primers curtmetratges ja han tingut una presència destacada en diferents festivals. Los Castores és el seu primer llargmetratge documental.

Premis i Festivals

Sheffield Doc/Fest. Regne Unit, 2014.
Festival Internacional de Cine de Valdivia - Millor llargmetratge nacional. Xile, 2014.
Filmfest Hamburg. Alemanya, 2014.
Göteborg Film Festival. Alemanya, 2015.
DocsBarcelona. Espanya, 2015.
 • Sheffield Doc/Fest. Regne Unit, 2014.
 • Festival Internacional de Cine de Valdivia. Xile, 2014.
 • Filmfest Hamburg. Alemanya, 2014.
 • Göteborg Film Festival. Suècia, 2015.
 • DocsBarcelona. Espanya, 2015.