PENSIONISTES S.A.

PENSIONISTES S.A.

Bertram Verhaag

2008 52 min.

VO en anglès subtitulada en català

,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Ajudants de Producció: Bertram Verhaag
  • Direcció i Producció: Bauer Karger Holzapfel
  • Fotografia: Zoltan Ravasz (VDT)
  • Muntatge: Waldemar Hauschild, Gerardo Milsztein (BVK)
  • Música: Verena Schà¶nauer
  • So: Kim Koch, Carolin Neubaue
  • Apte per a tots els públics

Comparteix

Sinopsi

La mitjana d’edat dels treballadors de la companyia Vita Needle, una fàbrica  d’agulles i canonades a prop de Boston, és, sorprenentment, de 74 anys. El cap, Frederik Hartmann, té una fe cega en els seus 35 treballadors pensionistes, que en només cinc anys han ajudat a augmentar les vendes de la companyia en un cent per cent.

Aquests empleats “contractats per a tota la vida” com la Mary, la Marion, en Paul, en Tom, l’Ann i la Rosa, tots entre els 75 i 96 anys d’edat, han trobat una nova casa, se senten feliços en aquesta comunitat i són necessaris. Són lleials, tenen un fort sentit de la responsabilitat i estan molt motivats. Les rivalitats o les lluites de poder no tenen lloc a les seves vides. La lliure elecció de temps i hores de treball els deixa bastant temps per als néts, les cites mèdiques o la gimnàstica.

A les seves entrevistes, d’una manera propera i amena, els treballadors més grans de la fàbrica d’agulles revelen la seva sensació de seguretat. Plens d’alegria i vitalitat, descriuen com són de feliços treballant junts, i també parlen del somni que tots ells comparteixen: seguir pujant les escales que condueixen a la sala de producció tan temps com sigui possible.

L’enfocament innovador de Hartmann qüestiona greument actituds de la nostra societat, que, sovint, considera gent de no més de 50 anys com a éssers pràcticament incompetents.

Sobre la direcció (Bertram Verhaag)

Bertram Verhaag nasqué a Sosnowitz (Polònia) l’any 1944. Estudià sociologia i economia, i l’any 1975 es llicencià a l’escola de Cinema i Televisió de Munic. L’any 1976 fundà la productora DENKmal-Film amb Claus Striegel. Junts han dirigit, han escrit i han produït uns 90 títols per a cinema i televisió.