PURA VIDA
el Documental del mes Octubre

PURA VIDA

Pablo Iraburu, Migueltxo Molina

2012 84 min.

VO en anglès, espanyol, rus, nepalí amb subtítols en català

,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Direcció: Pablo Iraburu, Migueltxo Molina
  • Direcció de fotografia i càmera: Raúl de la Fuente
  • Direcció de Ppoducció: Marga Gutiàrrez
  • Guió: Pablo Iraburu, Migueltxo Molina
  • Cap de producció: Itziar García Zubiri
  • Montaje: Migueltxo Molina
  • Producció executiva: Pablo Iraburu, Igor Otxoa
  • Apte per a tots els públics

Comparteix

Sinopsi

A la cara sud de l’Himalaya, a set mil quatre cents metres d’altura, un alpinista comença a trobar-se malament. El seu company dóna el crit d’alarma i comença una de les operacions de rescat més increïbles de la historia de l’Himalaya.

Iñaki Ochoa de Olza és l’alpinista que es va posar malalt mentre ascendia l’Annapurna, considerat un dels cims més perillosos del món, en els que el 40% de les persones que intenten coronar-lo perden la vida durant el camí.

Pura vida
reconstrueix els 4 dies quan es va organitzar i desenvolupar l’operació de rescat de l’Iñaki, protagonitzada per 8 persones procedents de tot arreu del món, que van respondre a la crida d’alerta arriscant les seves vides per salvar la d’un altre.

Una missió de rescat sense precedents que juntament amb un grup de gent amb no només la passió per les muntanyes que escalen com a passió, sinó també i per davant de tot uns principis i objectius que defineixen la manera com viuen les seves vides.

Sobre la direcció (Pablo Iraburu, Migueltxo Molina)

Fundador d’Arena Comunicación, Pablo Iraburu signa el seu segon llargmetratge documental amb Pura vida, després de l’experiència de Nomadak TX el 2007, també estrenada en el marc d’El Documental del Mes. A més, ha dirigit nombroses peces per a institucions d’àmbit nacional i internacional, així com per a diverses ONG a tot el món. Migueltxo Molina forma part de l’equip d’Arena Comunicación des del 2007. Va ser guionista i editor del curt La Voz de Iñaki, l’embrió de Pura vida, i el 2011 va realitzar el programa sobre muntanyisme emès per TVE Desafío 14+1.

Premis i Festivals

 • Festival Internacional de Cine de San Sebastián — Premio Serbitzu Saria. España, 2012