SÍRIA: UNA HISTÒRIA D’AMOR
el Documental del mes Juny 2016

SÍRIA: UNA HISTÒRIA D’AMOR

Sean McAllister

2015 76 min.

VO en anglès, àrab i francès subtitulada en català

, ,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Producció executiva: Hoshang Waziri, Lizzie Francke, Nick Fraser, Kate Townsend, Axel Arnö, Mette Hoffmann Meyer
  • Guió: Sean McAllister
  • Muntatge: Matt Scholes
  • Música: Terence Dunn, Le Trio Joubran,Samih Choukaer, Youssef Tage, Zoë Keating, A Winged Victory For The Sullen, Bo Harwood.
  • Productora: 10Ft Films Production
  • No recomenada per a menors de setze anys

Comparteix

Sinopsi

L’Amer va veure la Raghda per primer cop fa 20 anys, a la presó. L’havien apallissada i tenia la cara plena de sang. Van començar a parlar a través d’un petit forat que van fer a la paret que separava les seves cel·les. Es van enamorar i quan van sortir de la presó van formar una família.

El 2009, la Raghda torna a estar empresonada per motius polítics i l’Amer ha de cuidar tot sol dels seus 4 fills.

L’alliberament inesperat de la Raghda coincideix amb l’esclat de la Primavera Àrab a Síria i la intensificació de la repressió sobre els activistes polítics.

Detenen  Sean McAllister, director de la pel·lícula, i la família marxa al Líban amb la intenció de buscar asil polític a França. McAllister segueix la seva història durant cinc anys, en els quals la impotència de la Raghda quan veu el patiment del seu país des de la distància es fa insuportable. L’exili erosiona la relació de la parella i els condueix  cap a una  situació delicada que implica escollir entre l’amor, la revolució i la família.

Sobre la direcció (Sean McAllister)

Sean McAllister és conegut pels seus films sincers i francs, en els quals  representa amb intimitat l’extraordinària vida de la gent comuna que lluita per sobreviure atrapada en conflictes polítics i personals. Des de les seves primeres obres, Working For The Enemy (1997) i The Minders (1998), ambdues nominades als Royal Television Society Awards, fins als èxits més recents, com la guanyadora del Premi del Jurat a Sundance, The Liberace Of Baghdad (2004), Japan: A Story Of Love And Hate (2008), i la descrita aquí,  A Syrian Love Story (2015), triomfadora al Festival de Sheffield, l’obra de McAllister continua inspirant i sorprenent el públic.

Premis i Festivals

 • DocsBarcelona – Secció Oficial. Catalunya, 2016.
 • British Independent Film Awards – Nominació a Millor Documental. Regne Unit, 2015.
 • European Film Award – Nominació a Millor Documental. Europa, 2015.
 • Sheffield Doc/Fest – Gran Premi del Jurat. Regne Unit, 2015.