THE 3 ROOMS OF MELANCHOLIA

THE 3 ROOMS OF MELANCHOLIA

Pirjo Honkasalo

2004 106 min.

VO en rus, txetxè i àrab subtitulat en català

,
Compra el nostre Documental

Fitxa tècnica

  • Directora: Pirjo Honkasalo
  • Producció: Millenium Film en coProducció amb Lisbet Gabrielsoon Film, Magic Hour Films, Ma.ja.De Filmproduktion, YLE TV2, ZDF/ARTE, SVT.
  • No recomenada per a menors de tretze anys

Comparteix

Sinopsi

La pel·lícula retrata la vulnerabilitat dels nens que viuen en una guerra interminable. Durant tota la seva vida estaran acompanyats per la malenconia i per eventuals atacs d’odi.
El documental es divideix en tres espais: ‘enyorant’, ‘respirant’ i ‘recordant’. En el primer espai, els principals protagonistes són nens d’entre 9 i 14 anys internats a l’Acadèmia Militar de Kronstadt. En el segon, una dona,  Hadizhat Gataeva, que salva als nens de les runes de Txetxènia, i, en el tercer, els nens que viuen a l’altra banda de la frontera en un camp de refugiats d’Ingushetia.
Un gran film líric on les imatges i la música aconsegueixen transmetre tots els sentiments ocults en la mirada dels seus protagonistes.

Sobre la direcció (Pirjo Honkasalo)

Pirjo Honkasalo ha dirigit, escrit i treballat com a càmera per a documentals i films de ficció al llarg de més de 25 anys. Honkasalo va néixer a Helsinki el 1947, va entrar a l’escola de cine als 17 anys i completà la seva tesi cinematogràfica als 21. El mateix any va rodar el seu primer llargmetratge. Va continuar estudiant i treballant com a assistent a la Temple University de Philadelphia. El seu primer paper principal com a directora, el drama històric Tulipää (Flame Flop) va ser triat per la Selecció Oficial de Cannes de Series el 1980. Com a documentalista, és reconeguda per la seva trilogia The Trilogy of the Sacred and Satanic, la part final de la qual, Atman, guanyà el premi Joris Ivens a Amsterdam el 1996. El seu darrer film dramàtic, Tulennielijä (The Fire-Eater), guanyà l’AFI (American Film Institute) al Grand Prix Festival, a Los Angeles el 1998.

Premis i Festivals

 • Premi Big Stamp en competició internacional al ZagrebDox - Croàcia, 2005
 • Premi The World Catholic Association for Communication al Mar del Plata Festival - Argentina, 2005 Premi FIPRESCI per la millor producció estrangera i Premi d’honor al Thessaloniki Int. Documentary Festival - Grècia, 2005
 • Premi Seeds of War at Full Frame Documentary Film Festival - Estats Units 2005
 • Menció Especial en la categoria del Millor Film International al DocAviv - Israel, 2005
 • Premi Arie & Bozena Zweig Innovation al Chicago Int. Documentary Festival - Estats Units, 2005
 • Premi The Human Rights Film Network, premi The Lina Mangiacapre i Menció Especial EIUC al Venice International Film Festival - Itàlia, 2004
 • Premi Millor Pel·lícula al CPH:DOX Festival Copenhagen - Dinamarca, 2004
 • Premi Amnistia Internacional-DOEN al IDFA - Països Baixos, 2004