Qui som

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l’any i el territori.

Amb l’objectiu d’acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques, cada mes estrenem una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

Actualment, seguim treballant per incorporar noves ciutats, petites, mitjanes i grans, al projecte.

Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat, Xile i Colòmbia.

La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel 40.

OBJECTIUS:

  • Acostar el cinema documental al màxim nombre d’espectadors possible, portant-lo allà on aquests es trobin: grans caoitals, ciutats mitjanes o petites poblacions.
  • Augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat.
  • Obrir el documental a nous públics. Contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

El Documental del Mes és una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004.
Des de l’any 2007, el desenvolupament total de l’activitat a Espanya és responsabilitat exclusiva de Parallel 40.

78 Sales
90288 Espectadors